Jeg har før skrevet om mit rugbrød. Kan stadig ikke leve uden det!
Opskriften er fra “Kogebog for følsomme maver” og ligger også på min Evernote. Det er et surdejsbrød, og surdejen fik jeg i sin tid fra Nanna Nørgaard Klerk som også bor her på Bryggen i København, igennem en blog på Facebook. Nanna og jeg har ikke andet tilfælles end at vi er fra Kbh, er glutenfri og deler surdej 🙂 Smukt, ikke?
Et hurtigt kik tilbage i vores messenger tråd viser, at jeg første gang fik en klat surdej af Nanna i september 2012! Så min har altså levet siden da… I lange perioder har den ikke været brugt hvis jeg har rejst eller ikke haft tid, og den har også været mange forskellige melsorter igennem hvis jeg ikke lige har haft Quinoa og rismel på lager… Men hver gang virker den perfekt!
Den opholder sig i en lille rund Tupper og jeg tager altid 100 g fra dagen efter jeg har rørt grunddejen sammen, drysser den med salt og sætter den på køl.
Nanna fortalte mig lige, at hendes var gået død da hun i en lang periode havde lavet stenalderbrød i stedet for surdejs, så nu havde hun brug for en klat. Den har hun netop hentet! 100 g super surdej er hermed givet tilbage 🙂 Håber den bliver til mange lækre rugbrød.
Hermed en opfordring til at dele surdeje, og ikke mindst prøve det her brød. Det er fantastisk og det tætteste på helt almindeligt dansk rugbrød jeg har kunnet finde. Surjdejsrugbrød fra “Kogebog for følsomme maver”.