I min familie er vi nu 3 der lever glutenfrit! Mor, storesøster og mig. Jeg selv opdagede det først. Jeg fik blødende mavesår som 23 årig, og levede derefter 7 år i madhelvede med ondt i maven, fordøjelsesproblemer, oppustethed, kunne ikke tabe mig, madlede osv osv. Lægerne rådede mig til at spise masser af fibre og A38… Det viste sig senere, at netop de ting kunne jeg ikke tåle! Men ingen læger snakkede med mig om at det kunne være fødevare intolerans der fik mig til at ha’ det sådan…

For snart 5 år siden blev jeg gjort opmærksom på det af en ven. Først udelod jeg laktose, og det hjalp! Dernæst røg gluten nogle måneder efter, og for første gang i 7 år kunne jeg mærke hvordan det var at spise og blive mæt… en ekstrem lykkefølelse der trak tårer! Jeg havde det virkelig som om at min mavesæk var firkantet og maden nu nåede helt ud i hjørnerne, og at den før havde ligget som en hård rund bold inde midt i… Men nu var jeg fri og rejsen mod et normalt liv var begyndt!

Nu har jeg efterhånden vænnet mig til at leve, rejse og tænke gluten- og laktosefrit. Jeg har afprøvet diverse melblandinger, mærker, opskrifter, metoder og erstatninger, og ved nu hvad jeg vil bruge og anbefale. Og hver uge støder jeg på nye måder, alternativer, produkter og løsninger. Alt dette har jeg bestemt mig for at dele ud af!

Det er vigtigt at vi deler erfaringerne med hinanden, og ikke mindst gør opmærksom på at det er muligt at leve gluten- og latosefrit, at vi ikke er syge og stakkels mennesker der altid må nøjes og ikke mindst prøve at få sat intolerans på lægernes, hospitalernes og supermarkedernes dagsorden!!

Her på bloggen vil jeg give adgang til de opskrifter jeg bruger, prøver, tilpasser og finder på, og som løbende bliver tilpasset. Jeg vil blogge om de produkter jeg sværger til, afprøver og finder rundt omkring. Jeg vil forsøge at forklare hvad jeg gør når jeg tourer og rejser, da det tit er der det går galt når der er noget man ikke kan tåle. Ikke mindst vil jeg sætte stor pris på jeres input, opskrifter og ideer, bare de er relateret til laktose- og gluten intolerans.

Jeg vil selv have hovedvægt på glutenintolerans, da det er der jeg er mest ihærdig. Med årene, og mest på det seneste, er jeg begyndt at lempe mit forhold til laktose lidt. Jeg har opdaget, at jeg sagtens kan indtage fx skæresoste, smør og faktisk 1-2 dl laktoseholdigt per dag uden at reagere på det. Jeg tror selv, at laktoseintoleransen har været et biprodukt af at jeg har spist gluten i så mange år uden at kunne tåle det, men da min balance efterhånden er genoprettet, kan jeg igen nedbryde laktosen i et vist omfang. Derfor er Laktosen altså ikke fjende nr 1 i denne blog 😉

Håber I vil følge med og ikke mindst dele bloggen ud til jeres gluten- og laktosefri venner i hele landet 🙂

De bedste hilsener,

Brian/Bryan

PS. Find alle de opskrifter jeg bruger her https://www.evernote.com/pub/brisberg/Opskrifter

Skriv et svar