Glutenfri på konditori og til Kobberbryllup?

-Det lyder umiddelbart for mange som to uoverkommelige ting… Har de overhovedet noget lækkert til os på et konditori? Og hvad skal man byde sine gæster hvis man gerne vil købe en stor fin festkage til fx et Kobberbryllup?
Jeg fik for nylig svar på begge dele! Meget positivt svar 🙂

IMG_6944
Ejeren af La Glace, Marianne Stagetorn og jeg.

IMG_6949IMG_6938

I forbindelse med et Tv program på TV2 Fri sidste år på denne tid, mødte jeg Marianne Stagetorn som har La Glace i København. Marianne forsikrede mig dengang, at hvis jeg kiggede forbi skulle der nok være noget som jeg kunne spise. Nu besluttede jeg at det skulle stå sin prøve! Ikke mindst fordi, at hvis jeg virkelig kunne lide hvad jeg fik, ville jeg bestille det til min mors Kobberbryllup ugen efter… Spændende! Min mor er jo også glutenfri, så det skulle være det helt rigtige!

Marianne var selv lige landet fra Sølvbryllupsrejse sydpå men tog sig alligevel god tid til at snakke og hygge. Vi drak kaffe og jeg smagte den meget lækre “Lucky You” kage, og fik historien bag om en lærling som havde lavet den som en eksamenskage og fået flotte karakterer. Marianne syntes den var så god og særlig, at den blev sat i produktion. Kagen er en choko mousse kage på en bund lavet af græskarkerner og med mascarpone creme og hindbær. Den er så udsøgt, at jeg straks bestemte mig for at det skulle være den! La Glace har flere andre glutenfrie alternativer, men denne var helt rigtig da min mor også er chokoladefan som jeg 😛

Se mere om kagen her LUCKY YOU kage.

Hos La Glace kan man mere eller mindre få det som man ønsker, og jeg forklarede Marianne om Kobberbrylluppet, antal personer, navnene osv, og mandag morgen kl 06, inden vi skulle vække dem med sang og æresport, hentede jeg den smukkeste kage jeg nogensinde har set…

IMG_7030 IMG_7031

Vi fik overrasket min mor og Nils som havde en dejlig kobberbryllupsdag med masser af gæster, og alle var vilde med den lækre kage. Alle var enige om at chokoladesmagen var intens og lækker på den helt rigtige måde, og at den trods størrelsen aldrig blev for meget, da hindbær og mascarpone er med til at gøre den frisk og let. MUMS!

Det kan altså godt betale sig at gå på konditori selvom man er glutenfri. Nogle gange skal vi ha’ det lidt godt, og ikke altid bage det hele selv 🙂 Anbefalingen er hermed givet videre!

Udover denne kage kan La Glace byde på andre kager uden mel (klik på linksne)
Sarah Bernhardt, Margrethekage, Kransekage, Chokolader, Franske MakronerChocolette (som Marianne, min mor og jeg bagte sammen på TV2fri)

Tak til Marianne og selvfølgelig TILLYKKE igen til min mor og Nils med de 12 1/2 år sammen <3

Afsti afsted! Glæder mig allerede til at prøve de andre kager!
Kh, Brian

“Du ka’ nemli’ ik’ spise gluten”…

– siger både Samuel og Theodor til mig som var det et ord de tit havde brugt 🙂

Mine to bedste 5 årige venner har slet ikke noget problem med at jeg er glutenfri! Sammen med deres mødre var de ude og købe glutenfri cookies til mig for nogle måneder siden, og der har de fået forklaret at det er fordi Brian ikke kan tåle det, og det glemmer de ikke sådan lige. Det er altså rigtige venner!
Ligemeget hvad vi spiser spørger de mig om der er gluten i, også revne gulerødder, og vi har også snakket om hvad der sker med mig hvis jeg spiser det. Selv kan de godt tåle det, men glutenfrit er som bekendt godt for alle 😉

Men det er i mine øjne ikke ensbetydende med at drengene og jeg ikke kan bage sammen. Slet ikke!
Jeg tror børn får rigtig meget ud af at bage. De får ikke mindst lov at lave noget som det tit er de voksne der tager sig af,  men derudover er det spændende og lugte-, føle- og smagssansen kommer virkelig på prøve. Allervigtigst, man får lov at fylde maven med lækkerier 😛 Drengene fik bl.a. lov at veje og skære smørret ud, hælde sukker osv i skålen, fik optur over turbofunktionen på mixeren og de klatter den sendte ud på væggene, og så måbende til da jeg hældte frugtfarven i. Spændende!

Ikke mindst, så ved mine to små venner nu, at glutenfrit smager lige så godt og ikke behøver være besværligt, og det kan de fortælle deres venner og pædagoger 😉

IMG_7078
IMG_7069 Far Tommy rører kagen sammen. DET var spændende!!

De er nogle små kagemonstre, og en af de første gange de mødte mig, havde jeg bagt en kage (det gør jeg ret tit som I nok har lagt mærke til) og det har de ikke glemt! Så selvfølgelig skulle vi prøve at bage sammen. Jeg tænkte HULK KAGE 😉 Hulk, fordi de er vilde med superhelte, særligt Hulk, og så ser det bare super fedt ud for et barn når noget spiseligt er grønt og blåt 😛

Jeg har tilpasset en opskrift så den nu er glutenfri og nem at forstå, enkel at bage og ikke mindst så bliver den SUPER lækker! Jeg brugte Mixwells hvide basismel, og den blev lækker og luftig lige som den skulle. Her er opskriften på Evernote serveren https://www.evernote.com/l/ACJaiMGxsb9EYrW6tRKGVDroib6VGn5NFP8

IMG_7084        IMG_7091

Som voksen tænker man, puh, det ser giftigt ud, men det er jo altså bare frugtfarve og så selvfølgelig en masse smør og sukker… Men det har man altså lov til nogle gange!

Hvad bager I med de små? Og hvad kan de godt lide at gøre når I bager?

Kh, Brian

Lækkersulten!

Hej allesammen!
Håber I har det godt derude og nyder foråret!
Jeg har haft et rigtig travlt forår med både tour i Danmark og Kina. Når jeg har så travlt, ved jeg hvor vigtigt det er at huske at passe på mig selv, min krop og ikke mindst min mave… Så jeg prøver at gøre meget ud af at træne og sørge for ikke at få spist noget forkert når nu jeg rejser rundt… Det er svært!

Desværre er det nemlig sådan, at når jeg er lidt stresset, eller har hovedet fuldt af ting, så vil min hjerne have lækkerier… Hvad gør man så??

Forleden faldt jeg fx over disse glutenfri havrekager med mokkasmag i Rema 1000… Wooow! Jeg kunne spise en pakke eller mere af dem om dagen! 😛 De er virkelig lækre…. Så skulle du komme forbi Rema, så tag lige nogle med… bare for en sikkerhed skyld hvis du bliver lækkersulten!

IMG_6835
Hvordan reagerer din mave på alt det lækre?

Mvh,

Brian

Boller op, boller ned…

Boller nu i min mave 😋😉

Ingen fastelavn uden fastelavnsboller. I dag ville jeg prøve en anden opskrift end den der er på Evernoten, som lykkedes ok for mig sidste år.

Jeg tog fat på Sempers opskrift som ligger på deres Facebook, men det lykkedes ikke helt for mig… De smager fint og var ikke voldsomt svære at lave, men der gik hul på alle 10 i ovnen og remoncen løb ud, med det resultat at de nu er lidt tørre indeni da det er mest dej 😞

Har du en mega god opskrift som lykkes hver gang?

  
Nåmen heldigvis skal de nok blive spist!

Rigtig god uge, allesammen! Hvis I tilfældigvis ser Melodi Grand Prix på lørdag, så ville jeg blive ualmindeligt glad for en stemme på sang nr 1, den har jeg nemlig skrevet 🎶💥✔️🎤🏆😉

De bedste hilsener,

Brian

Jeg nægter at nøjes!

– Bare fordi man ikke kan tåle gluten er det ikke meningen at man skal undvære en masse gode ting…

Det er i hvert fald min holdning og noget jeg fra starten har prøvet at holde fast i.
Når jeg bager prøver jeg at bage de samme ting som jeg ville bage hvis det var med gluten, og når jeg laver mad prøver jeg at finde frem til en måde at lave det samme på bare uden gluten.

Det kan være svært nogle gange, men så er det godt at jeg har min far, for han kaster sig bare ud i det på mine vegne. Fx laver han tit glutenfri stegte sild til mig med rismel, fordi han ved at jeg elsker dem meget (kun hans opskrift, som stammer fra min farmor) og at jeg tit savner dem…
Har lige været forbi i denne uge og få en stor spand med hjem 🙂

Så husk det, der er altid en måde at lave tingene på så de er velsmagende og fuldstændig lige så gode som med gluten, sildene er et godt eksempel!

IMG_5924Hvad laver du som bliver lige så godt uden som med gluten i?

IMG_5924
(Brødet er selvfølgelig mit gode glutenfri surdejsbrød, se Evernoten for opskrift)

God weekend!
Brian

Udsøgte småkager!

Jeg lavede den store men også lækre fejl, at bede om småkageassistance på Facebook mens jeg var i Mexico…

Det resulterede i at jeg foreløbig har 14 dåser af disse små vidundere fra Lidl. Jeg handler ikke i Lidl og ved ikke hvor den nærmeste er, så da jeg så på Facebook st de havde disse, måtte jeg selvfølgelig prøve dem. Jeg postede at hvis nogen så en dåse eller to måtte de godt købe til mig. Nu har jeg 14 dåser og ved at der kommer en 5-10 stykker endnu…. Jeg bliver SÅ tyk!! For det er bare de lækreste små vanilie småkager… Hvis du ser dem så køb endelig, det er en rigtig god, billig og nem erstatning for hjemmebag 🙂

De bedste februarhilsener,

Brian    

Glutenfri i majsland!

– Cómo sobrevivir en México – Hvordan overlever man i Mexico? 

Nu har jeg været i Mexico i 4 dage og har efterhånden fundet ud af hvordan man overlever som glutenfri. 

Mexico er en fantastisk ferie destination. Særligt som spansktalende, men alle kan også engelsk. Smukt, varmt, eksotisk og nemt at rejse i. Vi kører rundt på Yucatan halvøen (det bedste sted som turist i Mexico) i lejet bil og oplever Maya kulturen og mad kulturen på egen hånd. Anbefalelsesværdigt!

I Cancun startede jeg med at gå i Walmart. Denne gang havde jeg selv kun medbragt en lille pose med rugbrød fra Rema som hurtigt røg i flyet, da det eneste British Airways syntes jeg skulle have til morgenmad var frugt… Og det kan jeg bare ikke leve af, slet ikke på Tom mave da fruktosen giver mig mavepine…

I Wal-Mart havde de heldigvis en lille glutenfri afdeling. Mest med bageblandinger og enkelte søde sager. Jeg købte Mariekiks og Oreos agtige ting, samt noget som er kommet mig rigtig meget til gode: Majstortillas og majsbrød. Disse to har jeg brugt til min morgenmad når de andre får toast, og det fungerer fint! Derudover er der masser af frugt og omelet. 

Frokost og aftensmad er en ren fest! Madorgie nærmest! De fleste af deres tacos er på ren majsmel, men jeg spørger altid først. Har man cøliaki er jeg ikke sikker på skat det er lige så nemt, men det fungerer for mig. Lækre retter med masser af friskhed og smag! Guacamole smager som aldrig før…

   
Dette var den første blog fra tacosland, kommer snart tilbage 😉

De bedste hilsener,

Brian 

Glutenfri i majsland!

– Cómo sobrevivir en México – Hvordan overlever man i Mexico? 

Nu har jeg været i Mexico i 4 dage og har efterhånden fundet ud af hvordan man overlever som glutenfri. 

Mexico er en fantastisk ferie destination. Særligt som spansktalende, men alle kan også engelsk. Smukt, varmt, eksotisk og nemt at rejse i. Vi kører rundt på Yucatan halvøen (det bedste sted som turist i Mexico) i lejet bil og oplever Maya kulturen og mad kulturen på egen hånd. Anbefalelsesværdigt!

I Cancun startede jeg med at gå i Walmart. Denne gang havde jeg selv kun medbragt en lille pose med rugbrød fra Rema som hurtigt røg i flyet, da det eneste British Airways syntes jeg skulle have til morgenmad var frugt… Og det kan jeg bare ikke leve af, slet ikke på Tom mave da fruktosen giver mig mavepine…

I Wal-Mart havde de heldigvis en lille glutenfri afdeling. Mest med bageblandinger og enkelte søde sager. Jeg købte Mariekiks og Oreos agtige ting, samt noget som er kommet mig rigtig meget til gode: Majstortillas og majsbrød. Disse to har jeg brugt til min morgenmad når de andre får toast, og det fungerer fint! Derudover er der masser af frugt og omelet. 

Frokost og aftensmad er en ren fest! Madorgie nærmest! De fleste af deres tacos er på ren majsmel, men jeg spørger altid først. Har man cøliaki er jeg ikke sikker på skat det er lige så nemt, men det fungerer for mig. Lækre retter med masser af friskhed og smag! Guacamole smager som aldrig før…

   
Dette var den første blog fra tacosland, kommer snart tilbage 😉

De bedste hilsener,

Brian 

Kom en tur i pizzahimlen…

Jeg kan slet ikke huske hvornår jeg sidst har bestilt en pizza på et pizzaria og taget den med hjem og spist den… sådan på fastfood måden! Men i går skete det!
IMG_4786
Min bedste ven Albin og jeg gik på italiensk pizzaria på Istedgade og hjem kom jeg med den lækreste skinke/gedeost pizza som var glutenfri og smagte HELT fantastisk!
Lidt svampet bund, som en amerikansk deep pan Pizza, men rigtig god 😛
IMG_4787
Hvis du er i nærheden af Vesterbro kan det virkelig anbefales at gå forbi La Foretta Pizzaria på Istedgade nr 100. De er super flinke og du kan bestille hvilken som helst pizza på kortet som Glutenfri.
Kæææmpe fremskridt hvis du spørger mig 🙂

Go’ dag!

Brian

Har aldrig hørt om noget lignende! Har du prøvet?

Glutenfri jul ER altså mulig! Heldigvis… Ikke mindst har jeg selv i årenes løb fundet frem til nogle gode opskrifter på fx killer Vanilliekranse og Brunkager, men nu kommer flere færdigbagte alternativer på banen. Det lader til at blive en god jul i år! 🙂

Coronets glutenfri linje

Jeg har hæftet mig ved Coronet Cake Companys 4 nye glutenfri produkter Pebernødder, Brunkager, Æbleskiver og Lagkagebunde (ikke så julede). FANTASTISK at man nu kan gå i en butik og købe sådan noget glutenfrit. Det vidner virkelig om at vi bliver taget mere seriøst af producenterne og der reelt er et marked for det. Det betyder også bedre priser, gudskelov.

Coronet kender vi bla. fra roulader og æbleskiver og jeg har faktisk en gang selv arbejdet der i mine meget unge dage inden jeg rejste ud i verden. Fabrikken ligger i Viby Sj. hvor jeg kommer fra.

De har haft lidt start problemer med at få distribueret tingene de rigtige steder hen, og Dansk Supermarked har vist været lidt svære at få i gang. Det har resulteret i at det er lidt sporadisk hvor man kan få fat i produkterne og ikke mindst så har deres egen lancering af den glutenfri linje været ret ikke eksisterende. Ikke desto mindre synes jeg at det er vigtigt at vi som glade aftagere efterspørger produktet i Supermarkederne og afprøver dem. Derfor har jeg tænkt mig at skrive lidt om dem løbende.

Først har jeg spist en hel pakke Pebernødder… ikke på en gang dog! Men med stor fryd. Jeg synes faktisk de tager mig tilbage til de pebernødder jeg altid har spist før i tiden, omend lidt lysere og med en anelse mindre smag. Det gør mig dog ikke noget.
De er dejligt sprøde og holder sig godt i den medfølgende emballage med låg. Smart!
Det er altså et STORT go! herfra. I kan roligt købe dem og tage med ud til alle julearrangementerne så I også har noget at hygge med, det vil jeg gøre allerede fra på søndag når jeg skal til den første julehygge med mit gamle kor 🙂

Glædelig forjul!
Brian