Opskrifter fra Bryans middag i TV3s ‘Kom til middag hos’

Kære blog venner, supportere, TV3 seere og alle andre 🙂

Mange har skrevet og spurgt om opskrifterne fra min aften i programmet ‘Kom til middag hos Bryan Rice’ som netop har været sendt i denne uge. Har du ikke set det endnu, kan du finde det og de tre andre aftener på Viaplay.
Jeg lavede selvfølgelig en glutenfri middag til mine 3 gæster, og gik jo faktisk hen og vandt dysten (igen, jeg vandt også i 2010) 🙂

Som velkomstdrink serverede jeg en Piña Colada som var utroligt lækker. Der findes mange opskrifter på nettet. Min indeholdt vanillieis og selvfølgelig ananas juice og Malibu rom.

Særligt kan jeg anbefale forretten, som var speciel, lækker og flot!
Den virker umiddelbart svær at lave, men det synes jeg ikke den var. Den er rigtig god til at imponere og smagte virkelig godt! For mig var den en slags nyfortolkning af Paellaen, som jeg husker fra min tid i Valencia, Spanien.

Find opskriften her: Puffede ris med ærtepuré og rejer

Ristaflet er for mig en oplagt festmiddag for en glutenfri!
Det er svært at lægge en opskrift op på, da der findes mange måder at lave det på. Jeg kan skrive her hvordan jeg selv griber det an.
Først og fremmest, laver jeg altid mine ris i en riskoger. Jeg har fået den (se billedet nedenfor hvor jeg låner den til Michele Bellaiche) af mine veninde Søs Fenger, og indtil da havde jeg egentlig bare kogt ris på normal vis. Nu ved jeg dog, at ingen ris bliver så gode som dem man laver i en riskoger, og det er super nemt! Skynd dig at få dig sådan en! Den kan, ligesom mange af de lidt specielle ingredienser herunder, fås i asiatiske supermarkeder rundt omkring.

Jeg havde valgt en masse forskellige toppings:
Saltede peanuts, kokosflager, mini majs, rosiner, bønnespirer, peberfrugt, sukkerærter, cashewnødder, mango, ananas, mandariner, frisk mynte, frisk koriander, forårsløg, Lime skiver, Mango chutney, Soyasauce (skal helst være indonesisk soya, som er sød og klistret), sød chili sauce.
Der var virkelig meget at vælge imellem, og mindre kunne nok gøre det.

Kyllingen i karry skal bare være hjemmelavet fra bunden, lækker og cremet.
Jeg kan ikke anbefale en særlig opskrift, men find en på nettet der er lavet med kokosmælk og en kylling der er kogt hel og pillet, så er du på rette vej.

Jeg serverede det hele med brød og smør til. Jeg havde bagt en af mine yndlingsblandinger fra Pure Food Passion som hedder STAR. På linket her kan man købe blandingerne som er økologiske og det bedste glutenfri brød jeg nogensinde har bagt! Altid nemt og velfungerende og virkelig godt for min mave pga det høje fiberindhold og lave kalorieindhold. Jeg lavede det som et grydebrød som bliver lækkert sprødt. Den opskrift findes på linket også.

 


Desserten var ikke den bedste dessert jeg nogensinde har lavet, men jeg synes den var ok, og mange ville gerne lave den efter, så den kommer også her. Min var lavet med min mors hjemmelavede Blommer i Madeira i stedet for mango.

Dessertopskrift: Sticky Rice med mango

 

Selvom det ikke er en opskrift, vil jeg også nævne mine krystalglas her, da mange har skrevet og spurgt om dem. Alt krystal, champagnebowler, vinglas, vandglas, vandkaraffel og isasietter er fra danske Louise Roe. Hun har netop åbnet en butik/cafe i Kbh som er et besøg værd.

Alt i alt, en super oplevelse med et dejligt hold, Michele Bellaiche, Jens Werner og Sarah Mafoud. Tak for kampen! <3

Håber I får lavet nogle lækre middage derude!

Dbh, Brian/Bryan

Skriv et svar