Brians glutenfrie efterårsgryde 🍲🍽️ 🍂

– En dansk boeuf bourguignon med rødvin, bacon og rodfrugter

Når efteråret kalder på simremad og duften af noget, der hygger helt ned i maven, så er denne gryde svaret.

Den er inspireret af den klassiske franske boeuf bourguignon – men jeg har givet den et dansk twist og mit eget strejf af nostalgi og varme.

Møre tern af kalveculotte vendt i krydderier og glutenfrit mel, stegt med bacon og krydret med røget paprika, timian og enebær. Rødvin, rodfrugter og løg får lov at simre i flere timer, så smagen bliver dyb og rund.

Til sidst får retten et lille smil med på vejen i form af cocktailpølser og perleløg, der giver den en uhøjtidelig charme.

Server den med kartoffelmos, ris eller et godt stykke luftigt brød – og et drys frisk persille på toppen.

Et hit i efterårsferien 🔥

🧂 Ingredienser – ca. 10 personer

2 kalveculotter

6-7 gulerødder

4 pastinakker

1 bakke champignon

1 glas perleløg

½ flaske rødvin

½ dåse tomatpuré

600 ml kogt vand + 1 oksebouillonterning

6-7 løg

5-6 fed hvidløg

1 pakke bacon i tern

2 pakker cocktailpølser

1 dusk frisk timian

3 dl glutenfrit mel

2 tsk røget paprika

Salt og peber

1-2 spsk pulled pork- eller BBQ-krydderiblanding

5-6 laurbærblade

8-10 let knuste enebær

Frisk persille til pynt

👨‍🍳 Fremgangsmåde

👨‍🍳 Fremgangsmåde

Forbered kødet: Puds culotterne og skær dem i tern. Vend dem i en frysepose med mel, paprika, salt, peber og krydderiblanding. Lad det trække på køl i 3-4 timer.

Stegning: Steg bacon sprødt i en stor gryde. Kom kødet i og brun det godt af på alle sider.

Grøntsager og krydderier: Tilsæt løg, hvidløg, timian, laurbærblade og enebær. Steg til løgene bliver blanke, og tilsæt derefter gulerødder, pastinak og champignon.

Rødvin og simring: Rør tomatpuré og rødvin i, og lad det koge lidt ind. Hæld bouillonen ved, og lad retten simre på lavt blus i ca. 1½–2 timer under låg.

Afslutning: Tilsæt cocktailpølser og perleløg de sidste 20 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra paprika.

Servering: Server med kartoffelmos, ris eller glutenfrit brød – og et drys friskhakket persille.

🌾 Glutenfri tip

Jeg bruger glutenfrit mel fra Schär til at vende kødet i – det giver både en god jævning og en let sauce.

Vil du have den helt cremet, kan du røre 1 spsk majsstivelse ud i lidt koldt vand og tilsætte det 10 minutter før servering.

💚 Næringsoverslag pr. portion (ca. 450 g)

(Beregnet efter 10 portioner)

Energi: ca. 520 kcal Protein: 37 g Kulhydrat: 20 g Fedt: 30 g Kostfibre: 4 g

Del her:

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Om mig - Brians Glutenfri Blog

Om mig

I min familie er vi 3 der lever glutenfrit! Mor, storesøster og mig. Jeg selv opdagede det først. Jeg fik blødende mavesår som 23 årig, og levede derefter 7 år i madhelvede med ondt i maven, fordøjelsesproblemer, oppustethed, kunne ikke tabe mig, madlede osv osv. Lægerne rådede mig til at spise masser af fibre og A38… Det viste sig senere, at netop de ting kunne jeg ikke tåle! Men ingen læger snakkede med mig om at det kunne være fødevare intolerans der fik mig til at ha’ det sådan…

Populære indlæg

att.t8eysh4-jj1oitahurs_1mn0ib-g1b66q0zg2ua2dz4
For Emma’s sake - hvor smager det godt!! 🤤😋👌🏼
image
Brians glutenfrie efterårsgryde 🍲🍽️ 🍂
IMG_5629
Opskrifter fra Bryans middag i TV3s 'Kom til middag hos'
IMG_0694
Dommen er sat! De bedste glutenfri kanelsnegle er fundet!
img_9543
Glutenfri konkurrence ✨🥳

Arkiver

oktober 2025
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031